dijous, 6 d’octubre del 2011

COMPROMÍS DE CASP


Tot va començar quan a l’any 1410 el rei Martí l’Humà mor al seu castell. I tot el món es va preocupar ja que el tron de Catalunya-Aragó es va quedar sense representació. Aleshores per a solucionar aquesta situació es van reunir nou persones importants. Assistiren a la reunió tres membres de la Corona d’Aragó, uns altres tres del regne de Catalunya i tres més de València. Aquesta reunió es celebrà a Casp (Corona d’Aragó) per aquest motiu es coneix com a Compromís de Casp.


Ferran d'Antequera

Hi havien molts candidats però els més importants foren, Ferran d’Antequera i Jaume d’Urgell. Per una banda, Ferran representava a la Corona d’Aragó i era conegut per les batalles guanyades com la conquesta d’Antequera. Per l’altra banda estava Jaume d’Urgell, que representava al regne de Catalunya i era conegut pels nombrosos títols.


Finalment va ser
elegit Ferran d’Antequera amb sis vots, tres per part d’Aragó, dos de València i un de Catalunya. Un dels principals motius d'aragonesos i valencians per votar-lo foren els interessos tan econòmics com comercials amb els castellans.
El regnat de Ferran no va complir amb les expectatives que la gent havia generat i va ser causa de greus conflictes i nombrosos enfrontaments.

Ací us deixem uns mapes per situar-vos geogràficament:




A continuació us deixem un vídeo on s'explica la història del Compromís de Casp d'una forma més entretinguda.
Disfruteu-lo!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada